Copyright © 2017 Relec Ltd
CNC ROUTERS ΣΕΙΡΑ L8
ΑΡΧΙΚΗ Επικοινωνία Downloads Η εταιρία ENGLISH
CNC ROUTERS:
ΣΕΙΡΑ L8

Κατασκευή
Τα CNC router αυτά κατασκευάζονται από Θέρμο-σκληρυμένο αλουμίνιο υψηλής αντοχής. Όλες οι κινήσεις γίνονται με γραμμικά ρουλεμάν μεγάλης αντοχής και ακριβείας πάνω σε ειδικές ατσάλινες ράγες. Η κινήσεις των Χ και Υ γίνονται με κρεμαγιέρες που προσφέρουν μεγάλη ταχύτητα, ακρίβεια και σταθερότητα. Υπάρχει εξάρτημα αυτό-ρύθμισης του συστήματος κρεμαγιέρας / γραναζιού έτσι ώστε να έχουμε πάντα μηδενικό τζόγο. Η κίνηση του άξονα Ζ γίνεται από βίδα με ένσφαιρο παξιμάδι (ball screw). Τα γραμμικά ρουλεμάν και τα ένσφαιρα παξιμάδια έχουν τσιμούχες για να προστατεύονται από τα υπολείμματα κοπής.

Τραπέζι κατεργασίας
Κατασκευάζεται από προφίλ αλουμινίου βαρέως τύπου και μεγάλης αντοχής. Το τραπέζι στηρίζεται σε σκελετό κατασκευασμένο επίσης από βαρέως τύπου προφίλ με διαγώνιες ενισχύσεις, έτσι ώστε το σύνολο να παρουσιάζει ακαμψία και σταθερότητα.
Το τραπέζι έχει σχισμές τύπου ανάποδο ‘Τ’ ανά 50 χιλιοστά. Αυτό μας δίνει την δυνατότητα να τοποθετήσουμε εξαρτήματα στήριξης σε οποιοδήποτε σημείο του τραπεζίου.  

Μονάδα έλεγχου.
Η μονάδα έλεγχου διαθέτει ενσωματωμένο επεξεργαστή τελευταίας τεχνολογίας. Δέχεται αρχεία κατεργασιών σε 2 ή 3 διαστάσεις από διάφορα προγράμματα όπως Corel Draw, Easy Cut, Artcam, Signlab κ.α. Συνδέεται με τον υπολογιστή από την θύρα RS232 ή μέσω USB.
Ο υπολογιστής δεν δεσμεύεται από το μηχάνημα και από την στιγμή που στείλουμε το αρχείο για κατεργασία στο μηχάνημα ο υπολογιστής είναι ελεύθερος για άλλη χρήση.
Η μονάδα έλεγχου διαθέτει πανίσχυρες βαθμίδες οδήγησης των βηματικών κινητήρων. Το αποτέλεσμα είναι ταχύτητα, ακρίβεια και αξιοπιστία.

Κονσόλα χειρισμού
Ο χειρισμός του μηχανήματος γίνεται από την κονσόλα χειρισμού. Αυτή διαθέτει LCD οθόνη και 26 πλήκτρα. Μέσω αυτής άμεσοι χειρισμοί της κατεργασίας είναι εφικτοί, όπως ξεκίνημα, σταμάτημα, τμηματική επεξεργασία, παράλειψη επεξεργασίας, αύξηση και μείωση ταχύτητας επεξεργασίας και πολλά άλλα.
Η κονσόλα είναι στεγανή και αντέχει σε περιβάλλοντα με ρινίσματα και υγρά.

Ρούτερ
Τα μηχανήματα εφοδιάζονται με τριφασικά υψίσυχνα router της Teknomotor ή της ELTE. Διατίθεται σε ισχύς από 3 μέχρι 8 hp και μέχρι 24000 στροφές το λεπτό, σε απλούς ή με αυτόματη αλλαγή εργαλείου τύπους.

Αυτόματος προσδιορισμός ύψους εργαλείου
Το αισθητήριο αυτόματου προσδιορισμού ύψους εργαλείου είναι στάνταρ για όλα τα μοντέλα. Το αισθητήριο αυτό μετρά το ύψος του εργαλείου κοπής και ρυθμίζει αυτόματα τα βάθη κοπής έτσι ώστε να έχουμε σταθερά βάθη έστω και μετά από αλλαγή εργαλείου. Όλη η διαδικασία γίνεται αυτόματα με το πάτημα ενός πλήκτρου χωρίς την παρέμβαση του χειριστή.
Το αισθητήριο ενεργοποιείται με πολύ μαλακό άγγιγμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολύ λεπτά εργαλεία ή με μη αγώγιμα εργαλεία όπως τα κεραμικά ή τα διαμαντιού.

Πόδι συλλογής ρινισμάτων
Το πόδι συλλογής ρινισμάτων που παρέχεται στον βασικό εξοπλισμό  έχει ρυθμιζόμενο ύψος ώστε να ρυθμίζεται ανάλογα το μήκος του εργαλείου και του βάθους κοπής.
Στο κάτω μέρος έχει περιμετρικά βούρτσες οι οποίες αλλάζουν. Υπάρχει μια ποικιλία βουρτσών σε μήκος και σκληρότητα τρίχας για να διαλέξουμε καλύτερα αυτή που ταιριάζει στο υλικό που κατεργαζόμαστε.

Έκχυση ψυκτικού υγρού
Το σύστημα ενχυσης υγρού κοπής λειτουργεί με πεπιεσμένο αέρα. Μπορούμε να ρυθμίσουμε την ποσότητα του υγρού που πέφτει είτε από τον ενσωματωμένο ρυθμιστή πιέσεως είτε από την κονσόλα όπου μπορούμε να καθορίσουμε διακοπτόμενη ροή με διαφορετικούς χρόνους.
Η ενχυση υγρού διακόπτεται αυτόματα για το χρονικό διάστημα ανάμεσα στις κατεργασίες. Έτσι ελαχιστοποιούμε την κατανάλωση υγρού και το καθάρισμα.
 
Εκπαίδευση, υποστήριξη και εγγύηση
Η σχεδίαση και κατασκευή των μηχανημάτων γίνεται εντός της εταιρίας, έτσι έχοντας πλήρη τεχνογνωσία του μηχανολογικού, ηλεκτρονικού και λογισμικού των μηχανημάτων μπορούμε να παρέχουμε στους πελάτες μας πλήρη υποστήριξη, εκπαίδευση, άμεσο service, διαρκές στοκ ανταλλακτικών και εγγύηση 5 ετών σε όλα τα μοντέλα.
CNC ROUTER L8 CUTTING MDF CNC ROUTER MODEL L82030